Akcija!

Plastični kalup za izdelavo vrtnih stezic in teras šestkotna izvedba

Original price was: €38,70.Current price is: €12,99.

Veliko prihranite in se tudi zabavajte! S tem kalupom lahko ustvarite tudi do 100m2 vrtnih stez na dan kajti kalup odstranite ko je beton še svež. Niso potrebne posebne gradbene spretnosti – kdorkoli lahko doseže profesionalne rezultate zaradi tega izjemnega kalupa za oblikovanje vrtnih stezic. Ni vam potrebno napraviti celo delo v enem dnevu – nekaj napravite danes nekaj pa jutri! Zaradi domiselnega izgleda lahko izdelate vsakršni tip stezic ali terase, saj kalup lahko spajate s predhodno položenimi tlakovci v vse smeri.

Opis

Veliko prihranite in se tudi zabavajte! S tem kalupom za izdelavo tlakovcev lahko ustvarite tudi do 100 m2 vrtnih stez na dan, kajti kalup odstranite, ko je beton še svež. Niso potrebne posebne gradbene spretnosti – kdorkoli lahko doseže profesionalne rezultate zaradi tega izjemnega kalupa za oblikovanje vrtnih stezic. Ni vam potrebno napraviti celega dela v enem dnevu – nekaj napravite danes, nekaj pa jutri! Zaradi domiselnega videza lahko izdelate kakršenkoli tip stezic ali terase, saj lahko kalup spajate s predhodno položenimi tlakovci v vse smeri.

Priprava tal je minimalna. Glede na želje glede višine samih tlakovcev (ali segajo nad nivojem tal ali ne) po želji izkopljite luknjo ustreznih dimenzij in jo poravnajte. Nato položite kalup na ustrezno mesto, ga napolnite s prej pripravljenim betonom in odstranite odvečni beton proti vrhu ter poravnate oz. zgladite z gladilko. Z lopatico še malo podrezajte v beton, predvsem pri robovih. Čez do največ 5 minut previdno odstranite kalup in postopek ponovite. Če vam ne uspe prvič, lahko brez težav poskusite ponovno. Uporabite tradicionalno 3: 2: 1 betonsko mešanico (gramoz: pesek: cement) in dovoj vode, da nastane gosta trdna mešanica. Priporočljiv je gramoz velikosti graha – 10 mm ali manj, saj je tako mešanico lažje poravnati v samem kalupu. Večji delež cementa daje večjo trdnost, večji delež peska pa olajša delo v samem kalupu. Če se vam zdi, da je vstavljane betona v kalup pretežko, dodajte še malo vode.

Za večje površine je priporočljiva uporaba gotovega suhega betona ali predpripravljenih betonskih mešanic v vrečah. Za izdelavo barvnih tlakovcev uporabite posebno gradbeno barvo in beli cement. Upoštevajte navodila proizvajalca glede same uporabe. Za večjo odpornost proti zmrzali uporabite posebne plastifkatorje za beton. Za bojše mehanske karakteristike betona uporabite steklena vlakna za beton. Po končanem delu lahko posebej zaščitite tlakovce s premazom zaščitne barve. Vmesne kanale med posameznimi tlakovci lahko zapolnite s zemljo ali drugim materialom glede na želeni končni videz.

Uporabljene slike so informativnega značaja zaradi različnih nastavitev monitorja. Cena je za 1 kos. Cena ne vključuje stroškov pošiljanja. Velikost ca. 32x32x4cm, teža 0,5 kg. Material je polipropilen – PP.  Izdelek dobite v prozorni OPP vrečki s priloženimi navodili in garancijskim listom. Glede na naše trenutno znanje, proizvod ne vsebuje SVHC (snovi, ki vzbujajo veliko skrb) s spiska Evropske agencije za kemikalije v koncentraciji nad 0,1% (utežni delež).

Uporabljene slike so informativne narave. Cena je za 1 kos. Cena ne vključuje stroškov pošiljanja.

Dodatne informacije

Teža 100 g