Akcija!

Plastični kalup za izdelavo tlakovcev Enojni piš

Original price was: €29,90.Current price is: €5,90.

Veliko prihranite in se tudi zabavajte! S tem kalupom lahko ustvarite tudi do 30m2 tlakovcev na dan kajti kalup odstranite ko je beton še svež. Niso potrebne posebne gradbene spretnosti – kdorkoli lahko doseže profesionalne rezultate zaradi tega izjemnega kalupa za oblikovanje vrtnih stezic. Ni vam potrebno napraviti celo delo v enem dnevu – nekaj napravite danes nekaj pa jutri!

Ni na zalogi

Opis

Veliko prihranite in se tudi zabavajte! S tem kalupom za izdelavo tlakovcev lahko ustvarite tudi do 50 m2 vrtnih stez na dan, kajti kalup odstranite, ko je beton še svež. Niso potrebne posebne gradbene spretnosti – kdorkoli lahko doseže profesionalne rezultate zaradi tega izjemnega kalupa za oblikovanje vrtnih stezic in teras. Ni vam potrebno napraviti celega dela v enem dnevu – nekaj napravite danes, nekaj pa jutri!

Priprava tal je minimalna. Glede na želje glede višine samih tlakovcev (ali segajo nad nivojem tal ali ne) po želji izkopljite luknjo ustreznih dimenzij in jo poravnajte. Vmesne plasti lahko ločite z geotekstilom.

Kalup premažete z opažnim oljem za olajšanje kasnejšega ločevanja. Nato položite kalup na ravno mesto (betonska tla, delovna miza,..), ga napolnite s prej pripravljenim betonom in odstranite odvečni beton proti vrhu ter poravnate oz. zgladite z gladilko. Z lopatico predhodno še malo podrezajte v beton, predvsem pri robovih. Lahko pa uporabite vibra mizo ali dodatke za preprečevanje tvorbe zračnih mehurčkov za boljše rezultate.  Čez do ca 40 minut previdno obrnete kalup na delovno mizo ali kakšno drugo trdno podlago (lahko tudi direktno na predpripravljeno ravno podlago kjer bo tlakovec stal) in postopek ponovite. Tlakovec pustite da se pusuši in ga nato postavite na željeno mesto. Po končanem delu kalup očistite.

Priporočlivo je sestavljanje tlakovcev v skupino po 4 kosov (2×2) ali več za izdelavo vzorčne površine kot na slikah.

Če vam ne uspe prvič, lahko brez težav poskusite ponovno. Uporabite tradicionalno 3: 2: 1 betonsko mešanico (gramoz: pesek: cement) in dovoj vode, da nastane gosta trdna mešanica. Priporočljiv je gramoz velikosti graha – 10 mm ali manj, saj je tako mešanico lažje poravnati v samem kalupu. Večji delež cementa daje večjo trdnost, večji delež peska pa olajša delo v samem kalupu. Če se vam zdi, da je vstavljane betona v kalup pretežko, dodajte še malo vode.

Za večje površine je priporočljiva uporaba gotovega suhega betona ali predpripravljenih betonskih mešanic v vrečah. Za izdelavo barvnih tlakovcev uporabite posebno gradbeno barvo in beli cement. Upoštevajte navodila proizvajalca glede same uporabe. Za večjo odpornost proti zmrzali uporabite posebne plastifkatorje za beton. Za bojše mehanske karakteristike betona uporabite steklena vlakna za beton. Po končanem delu lahko posebej zaščitite tlakovce s premazom zaščitne barve. Vmesne kanale med posameznimi tlakovci lahko zapolnite s zemljo ali drugim materialom glede na želeni končni videz.

Uporabljene slike so informativnega značaja zaradi različnih nastavitev monitorja. Cena je za 1 kos. Cena ne vključuje stroškov pošiljanja. Velikost ca. posameznega tlakovca ca. 30x30x5cm teža 1,0 kg. Material je polipropilen – PP.  Izdelek dobite v prozorni OPP vrečki s priloženimi navodili. Glede na naše trenutno znanje, proizvod ne vsebuje SVHC (snovi, ki vzbujajo veliko skrb) s spiska Evropske agencije za kemikalije v koncentraciji nad 0,1% (utežni delež).

Uporabljene slike so informativne narave. Cena je za 1 kos. Cena ne vključuje stroškov pošiljanja.

Dodatne informacije

Teža 400 g